Besturingssysteem van servopers
De servopers wordt aangedreven door servomotoren en gebruikt kogelomloopspindels als drukoverdrachtscomponenten. Het wordt bestuurd door PLC en loopt soepel en zonder enige beweging. Er kunnen meerdere tussenliggende stoppunten worden ingesteld en voor elke slag kunnen verschillende snelheden en drukken worden ingesteld. Het heeft een continu variabele snelheid en overwint volledig veel defecten van bestaande pneumatische persen. De algemene structuur is eenvoudig, het ontwerp is wetenschappelijk en de productie-efficiëntie is hoog.
De servopers bestaat hoofdzakelijk uit een frame, een machinekop, een werktafel, een servomotor, een duwstang, een drukplaat en een bedieningsschakelaar. De machinekop is vrijdragend op het bovenste deel van het rek gemonteerd en een servomotor is verticaal op de machinekop geïnstalleerd. Het onderste uiteinde van de servomotor is coaxiaal verbonden met een duwstang en aan het onderste uiteinde van de duwstang is een drukplaat geïnstalleerd. Op het onderste deel van het rek is een werktafel bevestigd en het onderste uiteinde van de servomotor is via een kogelomloopspindel coaxiaal verbonden met de duwstang. Aan de buitenzijde van de werktafel is symmetrisch een bedieningsschakelaar geïnstalleerd die overeenkomt met de drukplaat, een gekoppelde startknop met twee handen.
Servopers is een van de belangrijkste apparatuur in de productie-industrie, en het is ook de belangrijkste vormapparatuur in moderne informatieproducten, machines, elektronica, instrumenten en andere industrieën. Traditionele persmachines hebbennadelen zoals lage procesmogelijkheden, complexe structuur en productieproblemen. Met de ontwikkeling van mechanische verwerking en de verbetering van de vormtechnologie evolueert de ontwikkeling van persmachinesnaar hoge efficiëntie, hoge precisie, hoge verwerkingskwaliteit en flexibele productie. De servopers combineert de voordelen van eenvoudige bediening en stabiele werking van traditionele persen, waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van de bestuurbaarheid en digitalisering van servomotoren, waardoor de automatisering, flexibiliteit en verwerkingsbereik van de pers aanzienlijk worden verbeterd.
Het besturingssysteem van de servopers: de uitgangsstroompoort van de aandrijfeenheid is verbonden met de servomotor, de uitgangspoort van de bewegingscontroller is via SSCNET III high verbonden met de ingangspoort van de aandrijfeenheid-snelheid optische kabel en presteert hoog-snelheid seriële communicatie, de ingangsterminal van de bewegingscontroller is verbonden met het uitbreidingssubstraat en de I/O mengmodule, hoog-snelheidtelmodule voor het detecteren van de positie van de schuifregelaar, en analoog-naar-digitale conversiemodule is geïnstalleerd op het uitbreidingssubstraat; Het PLC-ingangsklemmenblok en het PLC-uitgangsklemmenblok zijn respectievelijk aangesloten op de I/O hybride module; De hoeksensor is aan het uiteinde van de perskrukas geïnstalleerd en de signaallijn is verbonden met de hoge-snelheidtelmodule om het signaal van de rotatiehoek van de krukasnaar de hoge snelheid te sturen-snelheidtelmodule; De beweegbare magnetische ring van de magnetostrictieve verplaatsingssensor is vast verbonden met de schuifregelaar van de pers en de signaallijn is verbonden met de analoge-naar-digitale conversiemodule om het verplaatsingssignaal van de schuifregelaarnaar de analoog te leveren-naar-digitale conversiemodule. Het besturingssysteem detecteert direct de verplaatsing van de schuif en vormt een gesloten lus met een detectieresolutie tot 0,01 mm.
Als eennieuw type drukmachine heeft servopers een goede bestuurbaarheid, voldoet aan de verwerkingsvereisten van hoge efficiëntie, hoge precisie en hoge flexibiliteit, breidt het verwerkingsbereik en proces uit en verbetert de kwaliteit van de stempelonderdelen. Het is de belangrijkste trend in de ontwikkeling van persmachines. De ontwikkeling van servopersen heeft de verdere ontwikkeling van de persindustrie bevorderd, het concurrentievermogen van de productie-industrie op de markt vergroot en goede economische en sociale voordelen opgeleverd.